Trikem Vimital B-vitamin 5000 ml

Trikem Vimital B-vitamin 5000 ml
Trikem Vimital B-vitamin 5000 ml
Beskrivning av Trikem Vimital B-vitamin 5000 ml

Med de 9 viktigaste B-vitaminerna VIMITAL B-vitamin är ett av de få B-vitamintillskott som innehåller alla de för hästen 9 viktigaste och nödvändiga B-vitaminer. I stort sett alla B-vitaminer fungerar som co-enzymer vilket innebär att ett givet enzym blir aktivt först när det kopplas till rätt B-vitamin. Utan enzymer fungerar inte ämnesomsättningen. B-vitamin finns i kraftfoder stråfoder och bete. Normalt kan hästen dessutom bilda ett antal B-vitaminer själv – de flesta bildas i tarmen. Vid förändringar i träning miljö foder eller pälsfällning/pälssättning sjukdom och diarre kan obalans uppstå som allvarligt påverkar hästens allmäntillstånd. B-vitaminerna är vattenlösliga och med få undantag helt ofarliga även i stora doser. Överskott lagras inte upp i organismen utan utsöndras med urinen. Överdosering av ett enskilt B-vitamin kan dock dra det med sig andra B-vitaminer ut ur kroppen och det är därför viktigt att använda ett väl sammansatt vitaminkomplex. För att göra tillskottet extra smakligt är vitaminerna formulerade i en glukoslösning.

Teknisk beskrivning:

Dosering:
25 ml dagligen till stor häst (550 kg) i samband med foder. Övriga hästar i proportion till kroppsvikt eller enli:gt veterinärs föreskrift.
INNEHÅLL per 25 ml:
Vitamin B1 (tiamin) 60 mg.
Vitamin B1 (thiamin) 60 mg.
Vitamin B2 (riboflavin) 60 mg.
Vitamin B6 (pyridoxine HCL) 30 mg.
Vitamin B12 80 mcg.
Folinsyra B9 60 mg.
Niacin B3 200 mg.
Pantothensyra B5 90 mg.
Biotin B7 450 mgg.
Kolin 50 mg.

Användning:

ANVÄNDNING:
Regelbunden giva av ett väl sammansatt B-vitamintillskott rekommenderas eftersom förändringar i miljö foder och träning kan vara svåra att kontrollera. Vid obalans har kroppen inget eget buffertlager och kan inte självreglera brister. Vid akuta sjukdomstillstånd ger ofta veterinären B-vitamin som en stödjande behandling. Tillskott av B-vitamin används med fördel när hästens rytm förändras eller belastningen ökar t.ex vid hård träning miljöbyte foderbyte och pälsfällning eller pälssättning.

Läs mer om Trikem Vimital B-vitamin 5000 ml...


Sök bästa pris på Trikem Vimital B-vitamin 5000 ml hos: